E important ce facem, dar la modul individual

Am scris o grămadă despre politică, răzvrătiri, proteste [1, 2, 3], demisii și corupție. Am obosit să mă mai intereseze astfel de subiecte pentru că în definitiv nimic nu se se schimbă dacă îmi spun eu of-ul. Totul se întâmplă la un nivel mult mai mare.

Am învățat că oricât de mult aș protesta și de oricâte ori aș ieși în stradă să urlu împotriva nedreptăților ce se comit în țara asta în numele “Partidului Sfânt”, nu rezolv nimic în afară de irosirea propriului timp.

Nu spun că nepăsarea ori indiferența față de ce se întâmplă în jurul meu ar fi o soluție sau chiar lipsa oricărei acțiuni din partea mea față de nedreptățile și derapajele societății ce se comit zilnic. Nu, nicidecum, însă oboseala acumulată în ultima perioadă mă fac să fiu reticent vis-a-vis de o schimbare în bine a României în următorii 5-10 ani.

Momentan pentru mine e ok și cochetez puțin cu o eventuală plecare din țară, dar nu mă grăbesc pentru că încă nu resimt efectele actualei guvernări, dar sunt convins că peste câțiva ani va fi greu, iar singura soluție pe care o văd e să facem cât mai mult pentru noi, la modul individual.

Trebuie să economisim bani pentru pensie, să punem de-o parte acum cât suntem tineri, eventual să investim în ceva care să ne asigure un venit suplimentar mai târziu. Să nu ne gândim că altcineva, gen statul, ar fi în stare să ne ofere o calitate a vieții mai bună.

Spun asta pentru se vede cu ochiul liber că statul e cel mai prost manager. De la revoluție și până acum aproape toate companiile au acumulat datorii enorme, ba chiar au intrat în faliment ori sunt aproape de asta. Exemple sunt multe și n-are sens dau măcar vreun nume, când la o simplă căutare pe google se pot găsi foarte ușor.

Conform AmCham, organizația investitorilor american, care a întocmit un raport intitulat “Coloana vertebrală pentru o dezvoltare economică sustenabilă“, România ar trebui să aibă un plan național de investiții în următoarele patru domenii majore: agricultură, digitalizare, energie și transporturi. Doar că, personal, nu cred că guvernul actual ar avea pe lista de lucru vreun plan de genul acesta.

Poate-s eu sceptic. Vă las să decideți singuri, iar dacă nu-s chiar atât de nebun ar trebui să mergeți la vot data viitoare.

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.