Ne consumăm prea mult, prea des

telviziune

Din timp în timp văd pe Facebook numai mizerii despre tot felul de evenimente care nu ne privesc în mod direct pe noi și e normal să se întâmple și alte chestii în jurul nostru, doar că lumea caută senzaționalul și își dorește atenția celor din jur.

Acum ceva vreme a circulat în toată mass-media și în online criza refugiaților din Siria că toți românii erau panicați că vin peste noi și ni se umple țara de teroriști, dar se pare că ne-am speriat degeaba pentru că sirienii nici măcar n-au luat în calcul țara noastră pentru că e prea săracă pentru ca ei să-și ducă traiul aici.

După treaba asta, a avut loc atentatul din Turcia și pe orice canal de știri mutam vedeam numai imagini de la gara din Ankara și auzeam tot felul de declarații și presupuneri despre cine ar fi în spatele atentatului ori despre motivele care au dus la gestul ăsta radical.

În momentul de față la noi în țară au loc tot felul de reacții din partea mai multor oameni despre cazul polițistului mort ce se afla în coloana ministrului Gabriel Oprea. În jurul acestuia se fac tot felul de supoziții, se nasc tot felul de teorii ale conspirației și se țes minciuni cu ață albă, totul pentru ca în final, când o să apară alte evenimente generatoare de senzațional, să ni se șteargă complet din memorie ce s-a întâmplat acum o săptămână sau două.

E greu să nu ne lăsăm influențați de ce se întâmplă în jurul nostru pentru că trăim cu toții în aceași lume și pe aceeași planetă, dar cred că lucrurile cu adevărat importante se decid la nivel înalt, nu de la nivelului omului de rând care își țipă durerea de fiecare dată când are ocazia, iar toate evenimentele la care suntem martori din spatele televizorului, laptopului sau ziarului nu fac decât să ne încarce memoria cu chestiuni inutile ce nu ne sunt de folos.

Consider că din moment ce suntem înconjurați în orice clipă de tehnologie, putem și avem dreptul să fim informați tot timpul cu condiția să filtrăm informațiile ce ne sunt servite pe tavă pentru că altfel riscăm să pierdem din vedere esențialul care ar trebui să fie despre propria persoană, nu despre altcineva.

Nu susțin fărădelegile, corupția ori alte lucruri ce au un efect negativ asupra majorității și sunt de părere că atunci când se poate face un bine sau se poate pedepsi o încălcare a legii ar trebui acționat, dar de persoanele care sunt îndreptățite să facă asta, iar societatea civilă să se autosesizeze doar când vede că se comit nedreptăți.

Am cam deviat puțin de la subiect, însă esențialul rămâne, și anume că n-ar trebui să luăm în seamă orice aberație vedem la televizor pentru că la fiecare două săptămâni senzaționalul se schimbă, iar noi nu ne alegem cu nimic altceva în afară de ură, nehotărâre, sentimente de antipatie și păreri schimbate aiurea doar de dragul unor discuții ce nu își au rostul.

Sursă imagine: pexels.com

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.